Kulturë & art - Muzikë

Depeche Mode: Enjoy the silence

Zgjedhja e redaksisë

Elida Zylbeari     ( lexuar 719 herë )       13:59 22.04.2012
Ky grup është ndër grupet më të vjetra (mëse 25 vjeçar) dhe ndër më të suksesshmit

Ky grup është ndër grupet më të vjetra (mëse 25 vjeçar) dhe ndër më të suksesshmit

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Grupi: Depeche Mode
Kënga: Enjoy the silence
Albumi: Violator

Depeche Mode është një grup i muzikës elektronike pop nga Britania, që u themelua në vitin 1980 nga David Gahan (këngëtari kryesor), Martin Gore, Andreë Fletcher dhe Vince Clarke në Basildon, Essex, Londër.

Ky grup është ndër grupet më të vjetra (mëse 25 vjeçar) dhe ndër më të suksesshmit.

Miliona fansa në botë dhe qindra grupe te frymezuara nga stili, kenget dhe albumet e tyre, e kane bërë këtë grup ndër më të njohurit dhe cilësorët. 
Emri i grupit rrjedh nga emri i revistës franceze të modës „Dépêche Mode“ që do të thotë pak a shumë: modë e shpejtë; modë e gatshme ose e re, megjithëse ka shpjegime të ndryshme në lidhje me prejardhjen e emrit.

Vizitoni Depeche Mode official web site

/Portalb/

Komento

loading
loading
loading