Kulturë & art - Poezi

Në parkun që mbuluan fletët

Ismail Kadare

E. Z     ( lexuar 1524 herë )       01:02 17.03.2012
Foto nga pixadus.com

Foto nga pixadus.com

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Në parkun q'ë mbuluan fletët
Të dy ne ecim qetësisht,
Pas shijes saj ka shtruar vjeshta
Qilim të verdhë natyrisht. 

Dhe ndoshta si një ëndërr e zbehtë
Ju fanit një muzg i vonë 
Ky park q'ë kan' mbuluar fletët
Ku pas kaq shekujsh ti po shkon. 

Nga vagabondët me cigare
Ti mos u tremb e dashur kot 
Imazhin tënd as dinosaurët 
Shekuj më parë s'e shtypën dot. 

Që ti të vije kaq e bukur
Me këta flokë, me këtë hap 
Toka të egrën klimë e zbuti 
Dhe akullnajat ktheu mbrapsht. 

Dhe s'kish se si të ndodhte ndryshe
Të ndodhte ndryshe s'kish se si. 
U desh të zhdukeshin përbindshat 
Që te kjo botë të vije ti...

Komento

loading
loading
loading