Kulturë & art - Poezi

Vals i tingujve të shpirtit

Kasam Shaqirvela

E. Z     ( lexuar 1119 herë )       13:07 22.04.2012
Vals i tingujve të shpirtit

Vals i tingujve të shpirtit

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Vals i tingujve të shpirtit

Jeta të vin si dhuratë hyjnore
Ti nuk e pret, as nuk e di
Por shpirti yt i shënon prore
Tingujt e një valsi të ri
N’vallëzim me zemrën
Luan n’ritmin e jetës së re.

Pastaj jeta do hap dhe dritare,
Nga ku tingujt ëmbël do i shijosh
Tek kërcejnë hareshëm n’fluturim 
Edhe fluturat luleve do i shikosh
N’kënaqësi të shpirtit, plot gëzim
Valsin e zemrës tënde do ta dëgjosh.

E pra jeta, kjo dhuratë hyjnore
Det i hapur, pa majë, pa fund
Notimi me mend dhe me kuptim
Lum për atë që e kupton prore
Bëhet dirigjent i vetes, me mund
Tingujt e shpirtit i mba n’akordim.

Komento

loading
loading
loading