Kulturë & art - Poezi

Kengë e dëshpëruar

Pablo Neruda

E. Z     ( lexuar 1283 herë )       18:18 09.03.2012
Foto nga Richard S Johnson

Foto nga Richard S Johnson

Lajme lidhur me temën

Oh grua, nuk di si munde të më mbash 
në truallin e shpirtit tënd, në kryqin e krahëve të tu. 
Më e t’merrshmja dhe e shkurtra që dëshira ime për ty 
më e shqetësuara dhe e dalldisura, më makute dhe e nderë. 

Varrezë puthjesh, akoma përflaken varret e tua 
përvëlojne akoma luzmat e cukura nga zogjtë 
Oh, gojë e kafshuar, gjymtyrë të puthura 
oh, dhembje të dëshiruara, oh trupa të pleksur 
oh, përqafim i çmendur shprese e force, 
në të cilin u bashkuam dhe u dëshpëruam. 

E dhembshuria e ëmbël, si uji e mjelli 
e fjala sapofilluar në buzë 
Ky që fati im e më shtegtoi dëshira ime 
me të u rrëzua dëshira ime, gjithçka në të që anije, mbytje 

I braktisur si skelat në agim 
vetëm hija fërgëlluese më përdridhet ndër duar 
Ah më tej se çdo gjë, ah shumë më larg 
Është ora të nisem,
Oh i braktisur.

Pablo Neruda

Komento

loading
loading
loading