Për qejf - Jo-konvencionale

Zelanda e Re, vend i katërt më i mirë të jesh nënë

Një studim ka konstaatuar se Zelanda e Re është vendi i katërt më i mirë në botë të jesh Nënë

N. A.     ( lexuar 512 herë )       13:35 12.05.2012
Më posht vijon lista e vendeve ku mund të keni kushtet më të mira për të qenë një nënë e mirë

Më posht vijon lista e vendeve ku mund të keni kushtet më të mira për të qenë një nënë e mirë

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Një studim ka konstatuar se Zelanda e Re është vendi i katërt më i mirë në botë të jesh Nënë duke mposhtur Australinë, Irlandën dhe Britaninë e Madhe,.

Save the Children’s, State of the World’s Mothers raporton, se në krahasim me kushtet e 165 vendeve në botë, duke marrë në konsideratë faktorë siç janë, ushqimi, shëndetësia, arsimi dhe statusi ekonomik, Zelanda është ndër vendet më të mira.

Norvegjia është në krye të listës dhe Niger u rendit vendi si vendi më i keq të jesh nënë.
Rezultatet – u bene publike pesë ditë para ditës së Nënës . Australi ra nga vendi i dytë në shtatë.

Megjithatë, mbështetja financiare për nënat e Zelandezei mund të përmirësohet për të sjellë atë në përputhje me vende të tjera, tha zonja Broën.
Zëdhënësja e Plunketit Nikki Hooper tha se nënat u kishin thëne atyre se nivelin e ndihmës dhe përkrahjen që ata u ofrojne e bënë Zelanden e Re, te jete një vend edhe me i mire te jesh nene .

Nigeria është në mesin e shtatë vendeve në fund të listës dhe përballet me një krizë të madhe të ushqimit.
Mungesa e ushqimit thelbësore është shkaktare i më shumë se një të tretës se vdekjeve të fëmijëve – më shumë se 2.6 milionë në vit, ka thënë Save the Children.

Kostoja e krizës ndikon në botën e zhvilluar dhe në atë ne zhvillim, mesatarja e kostos është vlerësuar rreth 20 miliardë dollarë për 30 miliard dollar në vit.

Qumështi i gjirit te nënës shpëton një milion fëmijë në vit, programet janë me se të nevojshme për mbështetjen dhe siguruar të gjitha nënat se sa i nevojshme është gjiri i nenës për ta, ka thënë “Save the Children” shefi ekzekutiv Liz Gibbs Zelanda e Re.

Renditja 2012 nënave Indeksi

TOP 10 vendet më të mira për te qene nënë
1. Norvegji
2. Islandë
3. Suedi
4. Zelanda e Re
5. Danimarkë
6. Finlandë
7. Australi
8. Belgjikë
9. Irlandë
10 = Hollanda
10 = Mbretëria e Bashkuar
TOP 10 VENDE me kushte me te keqia për të qenë nënë
1. Niger
2. Afganistan

Komento

loading
loading
loading