Maqedoni - Lajme

RDK kundërpërgjigjet: Injoranca e BDI s’ka kufi

RDK: Politikat korruptive dhe jorezultative të BDI-së në dhjetë vitet e fundit janë shkaku kryesor që i ka zhgënjyer mbi 60% të elektoratit shqiptarë

E. Z     ( lexuar 730 herë )     Maqedoni 12:51 03.07.2012
Imazhi i RDK-së për BDI-në dhe popullin

Imazhi i RDK-së për BDI-në dhe popullin

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Vazhdojnë përplasjet mes partisë së Ali Ahmetit, Bashkimi Demokratik për Integrim dhe asaj të Rufi Osmanit, Rilindja Demokratike Kombëtare.  Kjo e fundit i kundërpërgjigjet BDI-së e cila dje tha që RDK është parti minorene dhe e ka akuzuar atë për përçarje të votës shqiptare.

“Politikat korruptive dhe  jorezultative  të BDI-së në dhjetë vitet e fundit janë shkaku kryesor që i ka zhgënjyer  mbi 60% të elektoratit shqiptarë  dhe që i ka bërë ata të mos dalin fare në votime, duke bërë që shqiptarët  të humbin peshën e përfaqësimit të tyre politike në institucionet  e vendit” shkruhet në reagimin e RDK-së.

Sipas kësaj partie, humbja e deputeteve shqiptarë shkon në konton politike të BDI-së sepse është pikërisht kjo parti e cila pa analiza të mirëfillta ra dakord  që të zgjidhen  edhe tre deputetë  të  diasporës  pa bërë përgatitjen më minimale të  kurbetxhinjëve shqiptarë si dhe mbajti zgjedhjet kur afër  40%  i elektoratit shqiptar  nuk ishin në vendlindje.

“Akuzoni me mendësinë tuaj marksiste leniniste për gjoja  përçarje  ndërsa edhe në këtë rast nuk thoni të vërteten që e din populli  shqiptarë  se  ishte pikërisht RDK-ja që ofronte bashkëpunimin etnik shqiptarë dhe bërjen e grupit  të përbashkët të deputeteve në parlamentin e Maqedonisë  , propozim te cilin e injoruat  sepse nuk binte dakord  partneri juaj i koalicionit VMRO-DPMNE” shkruhet në reagimin e RDK-së.

Shqetësimet e RDK-së  janë gjuha shqipe dhe të drejtat e shqiptarëve që sipas tyre janë katandisur si mos më keq nga mosdija juridike dhe politike e BDI-së.

“BDI e ka përqendruar angazhimin në inkuadrimin në radhët e saj të  Kole Diamantit dhe Llazar Elenovskit duke argumentuar kështu tezën e maqedonasëve se ,,gjoja shqiptarët nuk paskan kuadër cilësor ,, përkundër faktit që kanë me dhjetëra doktorë dhe magjistra te shkencave te diplomuar ne Universitetet me renome ndërkombëtare. RDK shpreh keqardhjen e thellë që mjerimi i përfaqësimit të të drejtave të shqiptarëve është pasojë e mosdijes  juridike dhe politike të BDI-së , kulmi i së cilës është e ashtuquajtura ”Marrëveshja e Majit”  në vitin 2008 në mes Kryetarit të BDI-së dhe Kryetarit te VMRO-së,  të cilën marreveshje  nuk e ka parë dhe nuk e ka lexuar askush në Maqedoni dhe më gjërë.  Katër vite më parë u tha se kjo marrëveshje do të zgjidhte statusin e pazgjidhur  për  njëmbëdhjetë vjet të ish-luftëtarëve të UÇK-së, mbi gjakun e derdhur dhe plagët ende të pashëruara të të cilëve zyrtarët e korruptuar të BDI-së janë  pasuruar  duke qenë pjesë e tenderomanisë së Vmro-së” shkruhet në reagimin e RDK-së.

 
Sipas kësaj partie, BDI duke qenë përkrahës të verbër  të tenderomanisë së Vmro-së  do të mbajë përgjegjësinë  historike  që kjo tenderomani  legjitimohet edhe nga  përfaqësuesit politik të shqiptarëve. shpërngulje masive  të të rinjeve shqiptare nga  tokat shqiptare autoktone.

“Jeni  me komplekse  dhe përçarës  ju politikanet e emigracionit  marksist-leninist që kishit një objektiv të ktheheni në vendlindje pas 20 vitesh me çmimin që në vendin tuaj në  emigracion të dërgoni  pjesën më të madhe të popullit shqiptarë, për të cilën politikë shpopullëzuese  historia  politike e shqiptarëve do ju jep dënimin e merituar  politik dhe kombëtar  ngjashëm si edhe ideologëve tuaj” përfundon reagimi i RDK-së. /portalb

Komento

loading
loading
loading