Qëndrime - Na shkruani

Kur flet drejtë!!!

Gabim është të flasësh atë që mendon,sepse ka më të ‘mençur’ të të mësojnë se ç’është e drejtë t’a thuash dhe në ç’vënd t’a thuash!

E. Z     ( lexuar 911 herë )       01:43 04.08.2012
Fatmire Besimi

Fatmire Besimi

Lajme lidhur me temën

  • Nuk ka lajme lidhur me temën

Endem,hutohem,mundohem për hir të së vërtetës. Luftoj këtë kohë me gënjeshtrat që na shfaqen në çdo kënd. Po,njerëz hipokrit kudo! Njerëzit nuk shprehin të vërtetën e as shteti e as…po vallë bota a thua është e vërtetë?!

Pyes veten ku të kërkoj të vërtetën?Atë që e shohim,që e hasim çdo ditë në këtë luftë të ekzistencës nuk i injorojmë por iu besojmë…Gënjejmë veten se një  ditë  do të bëhet mirë?Kur?Deri kur do vazhdojmë  kështu?Sa e sa pyetje më  lindin në mëndje  e kurrë nuk munda të gjej përgjigje. Mundohen t’i përballojnë,t’i gëlltisin të gjitha të pavërtetat por për këtë e dinë që është  mënyra më e thjeshtë e reagimit. Duhet forcë e ndryshimit po padyshim s’ka dhe motivim.

Shpreh protestë,revolt çdo ditë të them të vërtetën po nuk e di ndoshta njerëzit janë  ose shtiren të  shurdhër  më  mirë u konvenon të dëgjojnë një  gënjeshtër  të bukur se sa një  të vërtetë  të  hidhur. 

Kalojnë ditët boshe,javët e muajt,ndoshta edhe vitet por përsëri asnjë ndryshim. Ngelemi të ngecur në gënjeshtrën më të madhe se çdokush ka fatin e vet. Jo, te ne është ndryshe, tjerët të caktojnë fatin, caktojnë atë që duhet të thuhet e jo atë se çfarë e dëshiron  ‘’Ti ‘’vetë në jetë. Gabim  është  të  flasësh atë që  mendon,sepse  ka më  të  ‘mençur’  të të mësojnë  se ç’është  e drejtë  t’a thuash dhe në  ç’vënd  t’a thuash!

Ku është liria e mendimit,e të folurit ?Ku është  liria e të shprehurit e të  vërtetës?Jo e Jo!Budalla je sot nëse tregon,vepron e flet drejt. Budalla quhesh nëse nuk e zbukuron fjalinë që njerëzit  të kënaqen  në  të pavërtetat. Do vazhdoj të  kërkoj të  vërtetën e t’a shpreh atë që mendoj se është  e DREJTË!

Komento

loading
loading
loading